Stijlen

KURUNTA YOGA - HANGING YOGA

Yoga Kurunta een yoga waarbij de wand en band worden gebruikt als stut om de asana’s te verdiepen. Het is een unieke manier van oefenen, waar de zwaartekracht gewaardeerd en gebruikt wordt als een natuurlijke vorm van verzet. Het helpt studenten om kracht te ontwikkelen in zowel de grote en kleine spiergroepen, de algehele flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en het openen van de wervelkolom in elke richting en zonder compressie. Het helpt om angst te doorbreken en zelfvertrouwen op te bouwen. Hang ondersteboven en beoefen yoga! 

 

KUNDALINI YOGA

Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem. De adem neemt een centrale plaats in. Door deze speciale aandacht voor de adem maken we gemakkelijk contact met onze lichaamsenergie en levenskracht. De kracht van het bewustzijn - Kundalini Yoga wordt ook wel de Yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van Kundalini yoga wordt men zich bewust van zijn menszijn. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen van je eigen acties die je onderneemt. Met het verworven bewustzijn kun je beter communiceren vanuit het hier en nu. Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid.

MEDITATIE 

Meditatie is als een ontdekkingsreis naar datgene wat er in ons leeft. Door je intuïtie te gebruiken, te luisteren, te voelen en te volgen worden we ons bewust van onze innerlijke belevingen en het daaruit voortvloeiende gedrag. Onze gedachten bewegen zich als een klein kind dat alles even mooi en even prachtig vindt en voor je het weet heb je een emotie uit het verleden te pakken. Soms ga je met deze emotie mee en dwaal je er in, je raakt er verloren in, kunt er zelfs in verdrinken of verstikken en geen uitweg meer zien. En soms gaan je gedachten weer een andere kant op. Zo schieten je gedachten van het één naar het ander, of je het wilt of niet. En dat de hele dag door! Via meditatie proberen we ons zelf op te voeden, zodat wij niet verdrinken of verstikken. Verbinding met onszelf hebben is het creëren van vreugdevolle momenten en een bewust leven.

 

PILATES


Pilates is een stimulerende oefening voor lichaam en geest waarbij de nadruk ligt op een goede ademhaling en het versterken van de spieren. In de Pilatesles werkt men vanuit het centrum van het lichaam: de buik, onderrug en de bekkenbodem. De spieren worden sterker maar ook soepeler door het beoefenen van Pilates. Het stimuleert de coördinatie en stabiliteit van het lichaam. De lichaamshouding zal verbeteren en men zal zich bewuster gaan bewegen. De Pilatesles is gericht op de combinatie tussen kracht en souplesse waardoor men zich na een les optimaal getraind voelt. Bovendien is Pilates een veilige en zeer efficiënte training. Doordat het mogelijk is om de oefeningen op verschillende niveaus te doen, blijft de uitdaging om steeds aan de techniek te werken. Vaak heeft men de behoefte om Pilates voor de rest van het leven te blijven beoefenen, zonder dat de uitdaging verdwijnt. 

http://www.katriyoga.com/store-2/?group_id=4

 

 

RAJA YOGA

Raja yoga is een klassieke vorm van yoga. Deze vorm van yoga onderscheidt zich door de speciale aandacht voor zelfonderzoek, energiebeheersing en meditatie. Bij het beoefenen van de lichaamshoudingen (asana’s) draait het niet zozeer om een perfecte fysieke uitvoering, het gaat meer om de aandacht waarmee je een houding uitvoert en navoelt. De lichaamshoudingen variëren van inspannend tot ontspannend om het lichaam zowel sterk als soepel te maken. Elke les wordt afgesloten met een meditatie.

 

 

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een 'flow' van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust. Deze lessen kunnen langzaam, sterk, en meditatief zijn of juist erg uitdagend en snel. http://www.katriyoga.com/store-2/?group_id=6 

 

 

YIN YOGA

Bij deze zachte yogavorm, oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Bij yin yoga worden de houdingen lang aangehouden, zo’n 3 tot 5 minuten. Het is als een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. De weerstand die je tegenkomt ga je verzachten met behulp van de ademhaling. De houdingen stimuleren op zachte wijze het bindweefsel zoals banden en kraakbeen, waardoor het zich kan verstevigen en eventueel herstellen. Het bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en gewrichten, stimuleert de meridianen (het openen van de dieper gelegen energiekanalen) en brengt de geest tot rust. Yin yoga is een goede tegenhanger voor de krachtiger en actievere yogavormen.

 

YIN & YANG

Yin en Yang combineren beweging en stilte, creëren een balans tussen zacht zijn en sterk voelen. Met Yang beweeg je in een dynamisch vloeiende manier en werk je met de spieren. Bij Yin stimuleer je de meridianen door de spieren te ontspannen en ga je naar de diepere lagen van de bindweefsels

 

ZWANGERSCHAPSYOGA 

Je zwangerschap is een mooie, bijzondere tijd en geeft je de mogelijkheid om echt naar binnen te gaan en in contact te komen met jezelf en je baby in je buik. De juiste levensstijl en voeding zijn van enorme invloed op de zwangerschap, net zoals een rustige geest en emotionele stabiliteit.

In een korte tijd maakt het lichaam een grote transformatie door en wordt het voorbereid op de bevalling. Tijdens deze 1 uur durende les doen we oefeningen die dit proces ondersteunen: meditatie, klassieke yogahoudingen samen met ademhalings- en ontspanningsoefeningen én specifieke houdingen die van pas kunnen komen tijdens de bevalling. Deze yogales is bedoeld voor vrouwen die tussen 13 en 36 weken zwanger zijn. http://www.katriyoga.com/store-2/?group_id=5