Docenten

Teachers

Power Vinyasa Yoga

A few years ago I started doing Crossfit at Crossfit Hofplein. A result of doing Crossfit was that my muscles became shorter and tensed. In order to overcome this problem I did a weekly mobility class, which was actually a yoga class. Since the first mobility class I have been hooked. I loved focussing on breathing and challenging the body in ways I have never known before. 

Watch short video of Basiet

Lees meer...

Yin/ Restorative Yoga

15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Het heeft me kracht en innerlijke rust gegeven. Ik heb door de jaren heen en tijdens mijn reizen door Azië veel verschillende yogavormen beoefend, mijn passie ligt bij Iyengar, Yin en Restoritive Yoga. Ik heb bij Yandara Yoga Institute op Bali mijn Yoga Teacher Training Course gedaan en mij gespeci- aliseerd in Yin/Restoritive Yoga. Dit wil ik graag met jullie delen.

Kijk hier kort introductie filmpje van Bianca

Lees meer...

Vinyasa Yoga

Mijn naam is Carola, echtgenote en moeder van twee kinderen. De thema’s gezondheid, voeding, oosterse geneeskunde en beweging zijn al heel lang een grote passie! Daarom heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt.

Gezondheid betekent voor mij het in balans zijn van lichaam en geest. Als orthomoleculair therapeut kijk ik naar u als gehele mens, naar uw lichamelijk, emotioneel, psychisch en spiritueel functioneren en de samenhang daarin. 

Kijk here kort introductie video van Carola

Lees meer...

Pilates

I have been always trying to balance my life between my two true loves: Ballet and Law. Except for being a ballet teacher and pilates-yoga instructor, I am a lawyer specialising in Maritime Law. Twelve years ago when I was firstly introduced to pilates and yoga, I immediately fell in love and - needless to say - I never stopped practicing ever since. 

Lees meer...

Meditatie

Fauzia is 13 jaar geleden begonnen met mediteren. Ze had geen idee over hoe en wat, maar voelde zich ongelukkig, verloren en gestrest. Tot haar verbazing merkte ze vrij snel het effect van meditatie. Nog steeds verbaast ze zich over de krachtige uitwerking van  meditatie. Kijk een video van Fauzia

Lees meer...

Kundalini Yoga, Meditatie

Jan is een gediplomeerd Kundalini Yoga leraar, een Meditatie leraar, een Sjamanist en (Sjamanistisch) heler. In Yoganesa geef hij Kundalini yoga en een meditatie workshop voor beginners.

Lees meer...

Gentle Flow Yoga

Mijn eerste ontmoeting met yoga was bullseye; het relatief langzame maar gecontroleerde tempo, de lichaamshouding, de spirituele indicaties. Yoga sprak mijn taal en alles wat ik wilde was meer. Hoe meer ik begon te oefenen, des te nieuwsgieriger ik werd naar verschillende stijlen en yogascholen. Dus ik dook in het diepe en zweefde al snel mee met de stroming en vond een wereld om te verkennen: traditionele Hatha, Sivananda, Ashtanga, Iyengar, Vinyasa stroom, Do-in, Yin & Yang en nog een aantal stijlen en toen realiseerde ik me dat ik verliefd was. 

See here introduction of Iris

 

Lees meer...

Zwangerschapsyoga Yoga

"Van jongs af aan keek ik kritisch naar het leven en bleef ik me van alles afvragen over het leven. Aan het einde van de kunstacademie begon ik met yoga, waar ik intuïtief naar toegetrokken werd. Ook in de twaalf jaar dat ik in de mode werkzaam was, bleef ik yogalessen volgen, volgde ik opleidingen en gaf les. Ik deed ook zelfonderzoek in groepen, meditaties (vipassana), shamanistische ceremonies en reisde veel. 

 

Lees meer...

Pilates, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Hanging Yoga, Zwangerschapsyoga, MBSR Mindfulness trainer

Katri heeft Yoganesa in 2011 opgericht. Ze heeft in 2009 de docentenopleiding Ashtanga Vinyasa Yoga gevolgd en in oktober 2010 kreeg ze eerste diploma (RYT 200). In 2012 heeft ze de docentenopleiding pre- en postnatale pilates gevolgd bij JPilates (London) en in oktober 2012 kreeg ze het certificaat “Active IQ Level 3 Award in Designing Pre and Post Natal Exercise Programmes (QCF)”. In juni 2017 kreeg ze de Advanced Teacher Training diploma (RYT 500). Katri geeft gevolgd Yin Yoga opleiding met Jose de Groot in 2017-2018, en in juni 2018 kreeg ze RYT 200 diploma. In juni 2018 werd ze MBSR Mindfulness Trainer.

Kijk hier videos van Katri vinyasa yogayin yogapilateshanging yoga and video classes

Lees meer...

Vinyasa Yoga, Positive Psychology

Sinds 2009 heb ik verschillende stijlen van yoga beoefend, maar mijn belangrijkste liefde en focus is op Vinyasa Yoga. Ik begon Vinyasa Yoga uit nieuwsgierigheid te beoefenen, om er tenslotte meer en meer van te gaan houden.

 

 

Lees meer...

Pilates

I was born in Buenos Aires as a proud Argentinian, and lived in São Paulo Area, Brazil, for twenty years, building up a Pilates Studio - Pura Vida Pilates, before I migrated in 2017 to Rotterdam following my husband. I am looking for opportunities to gain more experience in the Ducth fitness area, transforming the professional experience and skill I developed in Brazil’s wellness industry into creating new opportunities for personal and professional growth in this great city. 

 

Lees meer...

Massage, Vinyasa Yoga

Graag help ik mensen te ontdekken wie zij zijn en wat ze willen, dit begint met de bewustwording van jezelf, het te ontdekken van je eigen kracht en je kwaliteiten. Door de massages die ik geef leer je bewust te worden van jouw eigen lichaam. Neem tijd voor jezelf om dit te ontdekken en te ervaren.

 

Lees meer...

Pilates Basic

Riet Brouwer leerde in 2006 van het bestaan van Pilates en was direct verkocht. Pilates was het antwoord waar zij jaren op gewacht had. Het feit dat alle spieren, maar vooral de buikspieren, bij Pilates worden gebruikt, beviel haar zeer want na 17 jaar volleybal, wat hardlopen en tennis (af en toe) na werd er niet meer echt aan de conditie gewerkt en dat was te merken...


Lees meer...

Power Vinyasa yoga, Yin Yoga

My first encounter with vinyasa yoga was in the autumn of 2013 when I was travelling for one year. I was diving and surfing in Indonesia and joined a vinyasa yoga class with a very bright, cool and down to earth guy from Uruguay. The class was hard work, sweat dripping on my mat. Back home before travelling I was doing slow hatha yoga for a few years, but this vinyasa yoga was a different ballgame. I thought hmmmm….yoga doesn’t have to be woolly or spacey! It can be very down to earth and physical. It all depends on the teacher and your own practice. 

Kijk hier kort introductie filmpje van Ruud

Lees meer...

Vinyasa yoga, Hatha Yoga, Yin & Yang

Yoga is voor iedereen en voor “ieder lichaam” is mijn favoriete slogan!

Ik geef les vanuit mijn hart naar het hart van iedereen op de mat in mijn les, ik geloof in veiligheid eerst en respecteer het lichaam en wat het lichaam nodig heeft en dat kan iedere dag variëren met de golven van het bioritme. Ik ben geboren en getogen in Zuid Afrika met het ritme. 

Kijk een video van Samantha

Lees meer...

Raja yoga

Thea beoefent ruim 30 jaar yoga. Ze heeft ervaring met verschillende yogastijlen, zoals Iyengar, Raja, Kriya, Sivananda, Transformatieve en Yin Yoga. Thea heeft de docentenopleiding Raja Yoga gevolgd. Daarnaast heeft ze een yogadocententraining bij de Sivananda Yoga Vidya Peetham Ashram in Dharamsala, India afgerond. Verder heeft ze de docentenopleiding ‘Transformatieve Yoga’ bij Ganga Hoogendoorn gedaan. Bij Sarah Powers van het Insight Yoga Institute, heeft ze de teachertraining Yin / Yang en Mindfulness met succes afgerond. Thea blijft een leven lang leren. Ze volgt hiervoor regelmatig workshops en bijscholingen bij gerenommeerde yogadocenten uit Europa, VS en India. 

 

 

Lees meer...

Yoga beyond the styles

Van kinds af aan nieuwsgierig, benieuwd naar “waarom“ en “hoe”. Analytisch en meelevend. Moleculair bioloog en yogini. De processen in cellen op het kleinste functionele niveau, namelijk dat van de biomoleculen bestuderen en het grotere plaatje zien.

Kijk here kort introductie filmpje van Vesna 

Lees meer...