Kids Yoga

Wat is er nou een mooier moment om aan yoga te beginnen dan in de rust van de vakantie? Geen school en andere verplichtingen om je druk over te maken, in plaats daarvan kom je een uurtje plezier maken en ontspannen. Geheel vrijblijvend, maar als je het erg leuk vindt is er natuurlijk de mogelijkheid om na de vakantie door te gaan.  

 

 

 

Tijdens kinderyoga combineer ik de traditionele asana’s (houdingen) met yoga gerelateerde spelletjes om zo een goede balans te creëren tussen rust en plezier. Ook zullen we proeven aan meditatie en doen we een ontspanningsoefening. Dit alles aan de hand van een verhaal of boek (3-5 jaar), yoga avontuur (6-8 jaar) of thema (9-12 jaar). 

Door het volgen van yogalessen wordt er op een speelse en ongedwongen manier gewerkt aan het verbeteren van de concentratie en aan een bewustere ademhaling. Daarnaast helpt yoga om van binnen rustiger te worden en trainen we het uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en motoriek. Verder is het goed voor het creëren van meer zelfvertrouwen.  

De kinderyoga wordt in de vakantie gegeven op woensdag 27 februari tijdens de volgende tijdstippen: 

09.30 – 10.30 uur Ouder-kind yoga 3-5 jaar (kunnen je ouders niet? Je mag natuurlijk ook een andere volwassene meenemen zoals je opa, oma, oppas of buurvrouw)

11.00 – 12.00 uur 6-8 jaar

13.30 – 14.30 uur 9-12 jaar 

Entree kid yoga: €7,50,- 

Entree Ouder-kind yoga: €10,-

Registratie: De lessen zijn geschikt voor elk niveau, dus voor kinderen met en zonder yoga ervaring. Wil je graag meedoen maar staat jouw leeftijd er niet tussen, of heb je een andere vraag? Stuur gerust een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of spreek mij aan in de studio. Je kunt je aanmelden voor lessen door te registeren via link en maak een betaling op onze bank rekening NL32INGB000 5279736 t.n.v. Yoganesa Rotterdam. Voor alle andere vragen neem contact op met Maaike: 06-34023800

 

Over Maaike:

 

Mijn weg in de yoga begon toen ik op de middelbare school zat, door het volgen van lessen bij Katri. De yogales was een momentje van rust en ontspanning tussen school en het maken van huiswerk door, daarnaast was het een mooie tegenpool van de anderen sporten die ik deed. Ik werd er rustig van en, net zo belangrijk, ik vond het toen al heel erg leuk! door  heeft deze interesse zich steeds meer ontwikkeld. Ondertussen heb ik een grote belangstelling voor het creëren en behouden van een gezonde levensstijl. Zodoende volgde ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur en beweegcoach, dit pad trok mij zo erg dat ik later ook de yogadocentenopleiding deed. Ik kijk er naar uit om mij in beide richtingen, voeding en beweging, verder te verdiepen en ontwikkelen. 

 

Nu is yoga voor mij echt een momentje van aandacht voor mijzelf geworden. Zodra ik op de mat zit voel ik mij thuis, dan luister ik naar waar mijn lichaam en hoofd behoefte aan hebben, dat is voor mij de basis voor mijn practice. Soms is dit een actieve Vinyasa flow, maar ik houd ook van de langzamere en rustigere vormen van yoga. Om dit met anderen te mogen delen is voor mij een waar cadeau. De cirkel is rond nu ik zelf lessen verzorg op de plek waar ik ook ooit als tiener ben begonnen.