Healing

De sjamaan (Shamanic Practitioner) is van nature een tussenpersoon. Hij beweegt zich tussen de gewone werkelijkheid en de niet gewone werkelijkheid. En dit doet hij om mensen of dingen te helpen. Het kan zijn om ze te helen en te zuiveren, om het levenspad voor hen te verlichten, om ze bij te staan in moeilijke periodes en keuzes, om richting, reden en doel te geven in situaties (rituelen) of om duiding en advies te geven.

Om dit te kunnen doen heeft de sjamaan de hulp van zijn bondgenoten, de spirits, nodig. Zonder hen is hij machteloos. Door het langdurig samenwerken met deze spirits ontstaat er een situatie dat de sjamaan blind kan varen op het advies of de bijstand van deze bondgenoten. Hoewel dat niet wil zeggen dat hij het altijd eens is met zijn bondgenoten, soms kan hij voor een ’second opinion’ vragen.

Er zijn vele technieken die kunnen helpen bij het oplossen van problemen.

Hieronder volgen er een aantal, inclusief de fundamentele gedachte achter het spirituele helen.

Vanuit het Sjamanistische perspectief kent elke ziekte of chronisch probleem een spiritueel fundament. Sjamanistisch gezien is de mens de metafoor van zijn spirit en zo ook zijn ziekte. Vandaar dat de sjamaan de ziekte ook op een metaforische manier aanpakt, hoewel de uitkomst en sommige handelingen uitermate fysiek kunnen zijn. De aanpak van elk probleem, heling of anderzijds, wordt altijd bepaalt door de spirits. De sjamaan gaat dus eerst op reis naar zijn bondgenoten voor advies (diagnose reis). Pas daarna zal de sjamaan bepalen of hij iets kan (mag) doen en wat.

Een aantal voorbeelden van Sjamanistische heling technieken zijn:

EXTRACTIE WERK: 

Het weghalen van oude of voor ons lichaam niet eigen energieën, die problemen opleveren.

KRACHTDIER TERUGHALEN:

Vaak zijn mensen door omstandigheden hun spirit helper kwijtgeraakt. De sjamaan kan deze weer terug halen of een andere daarvoor in de plaats brengen.

DRUM HELING:

Met de drum (en/of ratel, klikstick, didge of stem) het energetisch lichaam reinigen en helen. Een hele intense ervaring.

SOUL RETRIEVAL:

Door traumatische ervaringen en of schokken, kan er een stukje essentie losraken en weggaan. Als dit te vaak is gebeurt raakt men gefragmenteerd. De sjamaan kan samen met een bondgenoot deze stukjes lokaliseren en weer terug brengen. Daarna volgt het integratie werk waarin de cliënt een aanzienlijke rol kan hebben.

WOORD DOKTEREN:

Samen met de cliënt wordt er een krachtlied en/of dans geleerd die de cliënt kan helpen moeilijke periodes te overwinnen en/of te helen. Krachtliederen zijn de fundamenten (de oervorm) van mantra’s.

DIVINEREN:

De sjamaan gaat op zoek naar het pad dat men kan/moet bewandelen, of om probleem oplossend te handelen door middel van voorkennis/inzicht. Waar we tegenwoordig Tarot, I tjing , thee blaadjes enz. gebruiken, maakt de sjamaan nog altijd gebruik van natuurlijke technieken. Voorwerpen om inzicht te krijgen in situaties. Zo ook het versmelten met een goddelijke bondgenoot en de door de cliënt gehouden pelgrimage behoren tot de technieken voor advies.

DEPOSSESSION WORK

Een van de meest krachtige maar vaak ook volkomen verkeert begrepen technieken is het depossession werk. Gelukkig hoeft deze techniek niet zo vaak te worden gebruikt op mensen (hoewel het de laatste tijd wel wat vaker voor lijkt te komen). Wel wat betreft huizen en of plaatsen, maar daar werkt het Psychopomp werk erg goed.

STERVEN EN DOOD

Binnen dit kader zijn er ook vele mogelijkheden die de sjamaan heeft. Een van de bekendste is het Psychopomp werk, het navigeren van zielen. De sjamaan kan zielen helpen naar gene zijde te gaan, zowel door ze los te maken (helpen) van dat wat ze nog hier houd, als wel om ze de weg te wijzen naar het hiernamaals. Dit geldt uiteraard ook voor de problematische zielen (boos/haatdragende).

Niet alleen mensen kunnen geholpen worden, ook dieren en planten/ bomen. En ook huizen en plekken kunnen problemen hebben.

Het Sjamanistische heling proces kent vele technieken en het is met de hulp van zijn bondgenoten, de spirits, dat hij het helingplan trekt. Als eerste wordt altijd een intake gesprek gehouden.

Shaman: Gyanjot

Prijzen:

€ 45,-   - 30 min. 

€ 65,-   - 75 min. 

€ 95,-   - 120 min. 

Voor meer informatie en voor een inteke gesprek: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   M: 06-45228162